G-68LZJG9TQB
top of page

ROSACEA

Rosacea er en kronisk hudsykdom som forårsaker betennelse, noe som resulterer i vedvarende rødhet, synlige blodkar og andre alvorlige hudforandringer i ansiktet. I denne guiden gir vi en komplett oversikt over hva rosacea er, symptomer, årsaker, behandling, når du bør søke hjelp, tips om kosthold og mye mer. Selv om det ikke finnes noen kur, kan behandling redusere eller eliminere symptomene over tid og forhindre at tilstanden blir verre. Omtrent 5% av befolkningen har rosacea, med kvinner som er noe mer utsatt enn menn.

  • Type 1: Typiske plager er vedvarende rødhet og utvidede små blodkar ytterst i huden i de sentrale delene av ansiktet. Huden blir lett irritert og er veldig sensitiv.

  • Type 2: Typisk er vedvarende rødhet i de sentrale delene av ansiktet med synlige blodkar, røde nupper (papler) og eventuelt kviser (pustler).

  • Type 3: Typisk er uttalt hudfortykkelse med store porer. Denne varianten rammer vanligvis nese, kinn, panne, ører og øyelokk. Hudfortykkelsen kan komme alene, eller sammen med andre symptomer som rødhet, nupper, kviser og synlige blodkar.

  • Type 4: Typisk er øyeplager i form av rødhet og følelse av fremmedlegeme på øyet. Tilstanden kan ledsages av øyelokksbetennelse, øyekatarr og betennelse av øyets hornhinne (sjelden). Kilde: https://lommelegen.dagbladet.no/hud/eksem/artikkel/rosacea/68996246

Basert på vår erfaring har vi valgt ut produkter som er godt tolerert av pasienter med Rosacea. Selv om Rosacea er en individuell sykdom, er det noen felles faktorer. Vi tror disse produktene vil være nyttige for å håndtere symptomene dine. Vi anbefaler deg å kontakte vår kosmetiske sykepleier dersom du er usikker hva du skal velge slik at vi kan individuelt tilpasse et program for deg.