G-68LZJG9TQB
top of page

Får du mer utbrudd og urenheter etter sommeren?

Det er det mange grunner til!

Du vet den fantastiske følelsen når huden din klarner opp mens du er på sommerferie? Så, sakte men sikkert, begynner det å bryte ut igjen når du kommer tilbake?


Det er utrolig frustrerende!


Akkurat når du trodde du gjorde fremskritt, flyr den ut av vinduet.


Så hva kan du gjøre for å hjelpe huden din å holde seg like fin etter sommeren?


For å forstå hvordan, la oss først gå gjennom noen få grunner til at urenheter på magisk vis forsvinner om sommeren.

Det er fem gode grunner


Du er mye mindre stresset


Stress påvirker huden vår mye mer enn vi tror. Når vi blir stresset, frigjøres stresshormonet kortisol og mange av oss er under konstant daglig stress. Dette utgjør dessverre et stort problem for helsen din og huden din.


Kortisol øker glukosenivået, og frigjør raskt energi. Du vil da frigjøre insulin, som øker de androgene hormonene dine, hvoretter de omdannes til dihydrotestosteron (DHT) i huden din og tetter porene dine.

Kortisol øker blodtrykket og kan øke inflammasjonen.

Forhøyede kortisolnivåer i lengre perioder kan og øke insulinresistensen. Dette er en tilstand der cellene dine ikke reagerer godt på insulin. Normalt forteller insulin dem at de skal ta opp glukose (sukker) etter at du har spist karbohydrater. Insulinresistens får bukspyttkjertelen til å pumpe ut mer insulin for å kompensere, og dette øker ytterligere de androgene hormonene dine, som tetter porene

I tillegg til kortisol frigjør binyrene også andre hormoner, inkludert pregnenolon. Det er et "morhormon" fordi alle kjønnshormoner er laget av det. Evig stress betyr at byggesteinene til kortisol kan bli oppbrukt. Dessverre brukes de samme byggesteinene også til å lage østrogen og progesteron, noe som forårsaker at "pregnenolon stjeler", slik at du kan få for litel. Du trenger nok progesteron for å ha klar hud fordi det reduserer virkningen av DHT, som tetter porene dine og fører til akne. Videre blokkerer kortisol også progesteronreseptorer, noe som betyr at det lille progesteronet du har ikke kan utføre sin funksjon!

Mens du er på sommerferie, spiser du stort sett hva du vil og bekymrer deg ikke for huden din, noe som faktisk gjør den mye bedre enn når du er på en streng diett og under massivt hverdags stress.


Du får nok vitamin D fra solenDet dyrebare vitamin D3 er et magisk akne-rensende vitamin.
Mange av oss har D-vitamin mangel!


Vitamin D er enormt viktig for vår generelle helse. Faktisk har de fleste cellene i kroppen vår en vitamin D-reseptor, klargjort til å motta signaler fra vitaminet.


Kroppen din lager så mye vitamin D den trenger i løpet av 20-30 min i solen (avhengig av breddegrad, mer hvis du er mørkhudet) når du eksponerer et stort område av kroppen din UTEN solkrem. Du trenger ikke bekymre deg for solkremen, hvis du har brukt den 2 eller flere timer før, er huden din stort sett uten den (fordi de aktive ingrediensene nedbrytes).


Her er noen av grunnene til at vitamin D fungerer så bra for akne:


Regulerer blodsukker og insulinresistens. Dette er FLOTT for huden fordi det betyr ingen forhøyede nivåer av androgener som forårsaker akne

Reduserer betennelse, reduserer akne

Regulerer keratiniseringsprosessen av epidermale celler, noe som betyr at de til slutt er mindre sannsynlige for å tette porene dine (all akne starter med en tilstoppet pore)

Forbedrer humøret og lindrer depresjon

Forbedrer søvn (veldig viktig for å helbrede huden din)


UV-lys: virker immundempende

Eksponering for UV-lys fra solen undertrykker immunresponsen i huden (kilde). Dette inkluderer immuncellene i akne, som skaper den kjente rødheten. Når du har fått litt soleksponering, vil akne utbruddene sannsynligvis være mindre rød og hoven. Sannsynligvis bidrar både vitamin D- og nitrogenoksid produksjon til denne prosessen.Tips til hvordan du kan unngå akne etter sommerenEtter sommeren vil huden din sannsynligvis være dehydrert, uavhengig av type (fet, normal, kombinasjon eller tørr). Dehydrert betyr ganske enkelt at huden mangler vann, noe som stimulerer oljeproduksjonen når huden din prøver å beskytte det gjenværende vannet fra å fordampe.


Dehydrert hud fungerer ikke optimalt. Ulike viktige prosesser, som flassing (hudens naturlige eksfolieringsprosess), bremses ned, og porene dine kan bli tette.


For å gi huden fuktighet på riktig måte, må vi først tilføre den litt fuktighet, og deretter låse inn fuktigheten.


Å påføre bare oljer hjelper ikke.


Det hjelper heller ikke å bare påføre en vanlig fuktighetskrem (spesielt ved lav luftfuktighet).


Tips til hudrutine etter sommeren:


Dyprens som f.eks: Innoaesthetics Deep cleanser et par ganger i uken vil løse opp tilstopninger og forhindre nye utbrudd.


Eksfolier eksfolier eksfolier!!

ZO Skin health´s Dual action scrub inneholder salisylsyre som bevisst dreper bakterier og løser opp urenheter.

Antioksidanter! Du må påføre antioksidanter!

Som Silymarin fra Skinceuticals som er utviklet for akne utsatt hud. Du får nydelig glød av denne samtidig som den jobber for å forebygge utbrudd og å gi huden antioksidantene som spesielt en akne utsatt hud trenger.

Fukt, fukt, fukt!

Huden trenger fuktighet, en type fuktighet som holder seg gjennom dagen og som ikke fordamper på huden.

Som Hydrating B5 fra Skinceuticals:


Eller denne fra Dennis Gross


Eller denne fra Skinbetter Science som gir viktige antioksidanter sammen med fukt:Ansiktskremen skal over fuktighetsserumene, med unntak av Skinceuticals B5 som kan brukes alene under solkrem.

Dette er mine favoritter for en akneutsatt hud som trenger fukt, uten utbrudd!


Fuktighetsmaske to-tre ganger pr. uke, eller kombiner med rensemaske en gang pr. uke og fuktighetsmaske en til to ganger pr. uke. Disse er perfekte til formålet:Håper du likte å lese bloggen min. Kommenter eller still gjerne spørsmål under her

Ha ei fin dag videre!

Mvh

Kosmetisk sykepleier

Lena Carin Andersen

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page