G-68LZJG9TQB
top of page

Du har fått pigmenteringer og mørke flekker. Hva gjør jeg nå?

Irriterende som det er, så er det helt vanlig at det dukker opp nye pigmentflekker plutselig. Det kan virke som de plutselig kom, men sannheten er at det mest sannsynlig er gamle solskader som gjør seg synlige etter mange år gjennom mørkere partier og flekker spesielt i ansiktet. Det er flere årsaker til hyperpigmenteringer og melasma.

Hyperpigmentering er forårsaket av en økning i melanin. Melanin er det naturlige pigmentet som gir vår hud, hår og øyne farge. En rekke faktorer kan utløse en økning i melaninproduksjonen, men de viktigste er soleksponering, hormonelle påvirkninger, alder og hudskader eller betennelser.

Melasma: Det er to hovedårsaker til melasma: stråling, enten ultrafiolett, synlig lys eller infrarødt (varme) lys; og hormoner. Ultrafiolett og infrarød stråling fra solen er nøkkelen til å gjøre melasma verre.

Så hva gjør du nå?

Hudlege skal alltid stille diagnose før du setter i gang med behandling. Dersom du er i tvil om dine pigmentflekker kan skyldes noe annet, oppsøk hudlege.

En hudsalong med medisinsk kompetanse vil kunne veilede deg og gi deg råd om din hudtype.


Effektive behandlinger finnes, og Meline er en av mine favoritter. Det er ofte nok med en behandling sammen med hjemmeprodukter som er svært virkningsfulle på kort tid. Om du vil forsøke å behandle dine pigmenteringer på egen hånd er disse produktene varmt anbefalt: Beskrivelse av hvert produkt finner du under hvert produkt i nettbutikken vår. Følg anvisningene på hvert enkelt produkt nøye og du vil få fine resultater.Husk spf 50 gjennom hele året og beskytt ansiktet i tillegg med hatt, caps ol. Varme fra dusj, damp, badstu kan trigge pigmenteringene. De vil ikke forsvinne permanent og vil alltid kunne komme tilbake dersom man utsetter seg for soling og varme.

Dermapen behandling er og effektivt mot pigmenteringer ved en needling på 0,5mm. Spør din spesialist om hvilken behandling som passer best for deg.


Ha en nydelig dag!

Mvh

Kosmetisk sykepleier Lena425 visninger0 kommentarer